Zinvolle dagbesteding dementie

  1. Home
  2. Zinvolle dagbesteding dementie

Zinvolle dagbesteding voor ouderen met dementie

Zorg Actief+ realiseert zinvolle dagbesteding voor ouderen met dementie. Een dagbesteding die aansluit bij de interesses en de beperkingen van de persoon, zorgt voor de juiste balans en structuur. Dit heeft een positief effect op de kwaliteit van leven. De dagbesteding wordt tevens aangepast aan het vermogen van de oudere. Dit draagt bij aan het aanpassingsvermogen dat nodig is om te leren omgaan met dementie.

Een zinvolle dagbesteding heeft tevens een positieve invloed op de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Bij Zorg Actief+ begrijpen we dat. Daarom bieden we zinvolle en persoonsgerichte dagbesteding aan, voor ouderen met dementie. Daarbij kijken we niet naar de beperkingen waar de oudere mee te maken heeft, maar richten we ons op wat wel mogelijk is. Op deze manier draagt Zorg Actief+ actief bij aan het voorkomen van een isolement bij ouderen met dementie.

Een zinvolle dagbesteding voor ouderen met dementie draagt bij aan de fysieke, geestelijke en sociale gezondheid van deze mensen. Bij Zorg Actief+ vinden we het dan ook belangrijk dat de activiteiten hierop worden aangepast. Uiteraard zorgen we daarbij voor de juiste begeleiding en stemmen we de dagbesteding specifiek af op de betreffende persoon.

De voordelen van zinvolle dagbesteding bij dementie

Bij Zorg Actief+ zijn we gespecialiseerd in het verstrekken van persoonsgerichte zorg bij dementie. Dit doen we door het organiseren van zinvolle dagbesteding activiteiten die bijdragen aan het algehele welzijn van de oudere met dementie. Uiteraard vanuit een vertrouwde omgeving waarin ouderen met dementie zich prettig voelen. Door het aanbieden van persoonsgerichte zorg en activiteiten, wordt de lichamelijke en geestelijke gezondheid van ouderen met dementie ondersteund.

Zinvolle dagbesteding dementie

Een sociaal isolement wordt daardoor voorkomen. De kwaliteit van leven wordt door Zorg Actief+ ook gewaarborgd door het aanbieden van zinvolle dagbesteding die aansluit bij de behoefte en interesse van de persoon. Daardoor voelt een oudere met dementie zich meer betrokken waardoor ze leren om te gaan met de beperkingen die ze ervaren. Acceptatie is daarbij een belangrijk gegeven. Zinvolle dagbesteding voor ouderen met dementie kan bestaan uit het deelnemen aan een creatieve activiteit.

Maar ook werk en het ontmoeten van nieuwe mensen staat hierbij centraal. Het aanbieden van persoonsgerichte dagbesteding bij dementie zorgt er tevens voor dat er structuur wordt aangebracht in de daginvulling. Of dat nu gecreëerd wordt door het organiseren van activiteiten binnenshuis of buitenshuis. Natuurlijk wordt de persoonsgerichte zorg bij dementie door Zorg Actief+ volledig afgesteld op de behoefte van de oudere.

Menu